Filteren op categorie:

Aanbod activiteiten

Projecten Project Held en bloem Categorie: Beeldend

Groep 1-8 | Project Held en bloem

Je neus in de boter is een lessenserie waarbij kinderenin aanraking komen met oude meesters (Rembrandt, Jan Steen. Pieter Brueghel) waarna een gastles volgt om hun eigen poster te maken met een knipoog naar het verleden.. Dit alles aan de hand van spreekwoorden. Elke leerling ontvangt zijn eigen A2 poster.

Duur: 3-delige serie
Kosten: € 345,-Lees meer..
Uitverkocht
Projecten Project Recycle mode Categorie: Beeldend

Groep 5-8 | Project recylce mode

Door recycling van lege flessen, karton of de oude gordijnen van oma gaan de kinderen een mode outfit maken. Djovrie begeleidt met veel aandacht het ontwerpen, schetsen en maken.

Duur: 2x90 minuten.
Kosten: in overleg.
Optioneel: af te sluiten met en fotoshoot (prijs in overleg).Lees meer..
Uitverkocht
Projecten Project Dichtprenten in de klas Categorie: Beeldend

Groep 7-8 | Project dichtprenten in de klas

Op scholen zie je vaak de posters van PLINT hangen. Dit zijn dichtwerken met een ondersteunende illustratie. Beeldend kunstenaar Djovrie Krüs en schrijver Robin Gerristen ontwikkelen met ieder kind een eigen poster. De kinderen onderzoeken de functies van taal, klank, ritme en betekenis van woorden en zinnen. En ze onderzoeken beeld, waarbij toevallig ontstane inktvlekken worden uitgewerkt tot een volwaardige illustratie.

Duur: 3x120 minuten.
Kosten: €585,- plus €12,50 aan materiaalkosten.

 Lees meer..
Uitverkocht
Workshop TIP: Kinderboekenweek 2020 Categorie: Beeldend

Groep 3-8 | Workshop mobiele zeefdrukkerij

Maak je druk! In de mobiele zeefdrukkerij ontwerpen en drukken de kinderen hun eigen statement op een poster, tas, shirt, in een boek of een expositie.

Tip voor de kinderboekenweek 2020,  Fleur maakt met de kinderen het thema zichtbaar.

Duur: 180 minuten.
Kosten: In overleg met de kunstenaar
 Lees meer..
Uitverkocht
Projecten Project De school als canvas Categorie: Beeldend

Groep 3-8 | De school als canvas door Berna Bonekamp en Djovrie Krüs

Beeldend kunstenaar Berna en kostuumontwerper Djovrie starten in een lege ruimte in school, zij zien deze ruimte als een leeg vel ‘papier’. Achtereenvolgend bezoeken groepjes kinderen de ruimte en worden uitgenodigd om hier een blijvende verandering in vorm te geven. Dat betekent goed kijken (h)erkennen en betekenis geven aan hetgeen er al is gebeurd. Dit 3D schilderij is op verschillende manieren te gebruiken: je hebt bijvoorbeeld een prachtig decor voor een presentatie, om klassenfoto’s in te maken, als expositie bij het jubileum van de school of een andere bijzonder gelegenheid.

Duur: 1 week, elke ochtend of middag.
Kosten: €1650,-Lees meer..
Uitverkocht
Projecten Lessenreeks Kunst & Techniek Categorie: Beeldend

Lessenreeks Kunst&Techniek – Doe het zelf, met een coach!

Voor groep 5 t/m 8 heeft de Gruitpoort een lessenreeks ‘Kunst & Techniek’ ontwikkeld: een map met 10 procesgerichte lessen waarin kunst en techniek gecombineerd worden. Les 1 is een kennismakingsles waarin een kunstvakdocent werkt met de klas. Ook kan de kunstvakdocent een training aan meerdere leerkrachten geven. De leerkracht krijgt handvaten om met de lessenreeks aan de slag te gaan. In de prijs zit ook een les waarin de leerkracht met zijn of haar eigen groep in co-teaching samenwerkt met de kunstvakdocent.

Product: Lessenreeks van 10 lessen, kennismakingsworkshop, co-teaching

Kosten: € 500Lees meer..
Uitverkocht
Workshop Project Mobiele Zeefdrukkerij Categorie: Beeldend

Groep 3-8 | Mobiele zeefdrukkerij door Fleur D’achard

Maak je druk! In de mobiele zeefdrukkerij ontwerpen en drukken de kinderen hun eigen statement op een poster, tas, shirt of in een boek of een expositie.

Duur: 180 minuten.
Kosten: in overlegLees meer..
Uitverkocht
Projecten Project Regenwater Categorie: Beeldend

Groep 5-8 | Project Regenwater door Berna Bonekamp

De kinderen onderzoeken de route van 'het regenwater' met alle eigenschappen en maken een 'opvang van het regenwate'r' bouwwerk met gebruik van diverse materialen en gereedschappen.

Duur: 2 dagdelen of 1 hele dag.
Kosten: in overleg.Lees meer..
Uitverkocht
Projecten Project Van tekening tot tentoon... Categorie: Beeldend

Groep 1-8 | Project ‘Van tekening tot tentoonstelling’ door Femmie den Oude
 

De kinderen maken kennis met kunstenares Femmie den Oude door te kijken naar en filosoferen over haar schilderijen. Haar schilderijen laten zien hoe je tijdens het schetsen kunt blijven fantaseren, toevoegen en veranderen. Kinderen gaan vervolgens hun eigen vogelschilderij schilderen vanuit de vraag: 'Welke (vreemde) Vogel ben jij?

Educatief materiaal: DVD en lesmateriaal voor de leerkracht, 4 schilderijen van de kunstenaars, leskist met materialen voor demonstratie, expositie uitnodiging format.

Duur: 3x60 minuten.
Kosten: in overleg.Lees meer..
Uitverkocht
Projecten Project Wonen Categorie: Beeldend

Groep 5-8 | Project Wonen door Berna Bonekamp

 

De kinderen gaan op pad in de omgeving, ontdekken de eigen omgeving door het kijken met 'andere' ogen'. De kunstenaar en de kinderen bouwen aan een 'huis' in school of op het schoolplein. De opbouw van de lessen in de verschillende groepen dragen bij aan een groter geheel: een schoolkunstwerk. Dit project maak je samen met de kunstenaar op maat voor jullie school.

 

Duur: workshop of dagproject.

Prijs: op aanvraag.

 Lees meer..
Uitverkocht
Projecten Project Land Art Categorie: Beeldend

Groep 3-8 | Project Land Art 

 

De kinderen bouwen land-art kunstwerken (in de natuur) rondom de school.
 

Duur: 1 schooldag.
Kosten: in overleg.Lees meer..
Uitverkocht
Workshop Kunst en Erfgoed: Beeldend Categorie: Beeldend

Kunst en Erfgoed - BEELDEND

Workshops beeldend in de klas met erfgoed als basis. De leerkracht hoeft niets voor te bereiden met de klas. De kunstdocent geeft een inspirerende workshop en levert na afloop drie reflectieopdrachten waar de leerkracht zelf met de klas mee aan de slag kan om verder te verdiepen. 

Groep 1-2 | Ik zie, ik voel
Maak een schilderwerk met speciaal gereedschap en ongewone materialen zoals schoonmaakmiddelen, gemengd met verf en krijt.
Duur: 75 minuten.
Kosten: € 75,00 + € 0,75 per leerling materiaalkosten + € 0.19 p/km (Zeddam)

Groep 1-2 | Van top tot teen
Kleuters ervaren op een speelse, expressieve en beeldende werkwijze hoe hun lijf eruitziet. Femmie filosofeert met de kleuters. 'Hoe ziet ik er uit en hoe zou ik er aan de binnenkant uitzien?''Levensgroot maakt iedereen een kunstwerk van zichzelf met grote kwasten, afwasborstels en deegrollers en we werken dit af met krijt.
Duur: 75 minuten.
Kosten: € 75,00 + € 0,75 per leerling materiaalkosten + € 0,19 p/km (Zeddam)

Groep 3-4 | Schatgraven
Een grote tafel met bijzondere schatten staat klaar om dromen te verbeelden. Kinderen bouwen van deze bijzondere materialen een eigen monument.
Duur: 75 minuten.
Kosten: € 75,00 + € 0,75 per leerling materiaalkosten + € 0,19 p/km (Zeddam)

Groep 5-6 | Uitvind-ding – de Hollandse molen
Molens van vroeger en nu zien er anders uit en hebben een andere functie gekregen. Maak met gekke materialen je eigen object: ‘de nieuwe molen ’.
Duu: 90 minuten.
Kosten: in overleg

Groep 7-8 | Achter de horizon
Geïnspireerd op moderne beeldende kunstwerken in eigen stad en in wereldsteden daagt de kunstdocent uit om 'out of the box' te denken en zo een eigen(tijds) kunstwerk te creëren.
Duur: 90 minuten.
Kosten: in overleg

 Lees meer..
Uitverkocht
recente activiteiten
initiatief van