Schoolvoorstelling Stilte

Groep 3/4: Stilte-Maas theater en dans

Ssssssjt, mogen we even je aandacht voor… STILTE!

Hallo? HALLO? HALLO?

Waar is ‘hij’ gebleven? Overal om ons heen is geluid, de stilte lijkt wel met uitsterven bedreigd. Zijn we misschien bang voor de stilte? We moeten ‘m gaan zoeken, nu!

Als de acteurs de ruimte binnenkomen, op zoek naar de stilte, helpen de kinderen mee die te vinden. Ze spelen met het begrip, maken omdraaiingen en verleiden de kinderen ongemerkt de schoonheid van stilte te ervaren. Stilte lijkt een figuurtje te worden dat zich angstig verbergt en dat moeilijk te vangen is.

Stilte is een meedoevoorstelling waarin de kinderen kijken naar, filosoferen over en ervaren wat stilte is. Na de voorstelling volgt een verdiepend na-programma, waarin de kinderen met de acteurs gaan werken aan yoga- en mindfulness-technieken om stilte te ervaren in hun denken en lichaam.